Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

PROP DE 200 PELEGRINS PRENEN PART EN L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS


El primer cap de setmana de setembre l’afluència de pelegrins que, des del passat 21 de gener, prenen part en l’Any Jubilar, és constant. El gruix de visitants d’aquest darrer cap de setmana es va concentrar en el diumenge 7 de setembre.
La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona va aportar, segons dades de l’Oficina del Pelegrí, uns 50 pelegrins. La jornada, per a aquest nombrós grup, va començar a les 10 del matí al Seminari. Mitja hora després van visitar la capella de Sant Pau. A les 11, el grup va assistir a la missa jubilar, on van coincidir amb les parròquies de Sant Martí de l’Aleixar i de la Nativitat de la Mare de Déu de Vilaplana —102 pelegrins en total— i amb el Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya —25 pelegrins.
La missa va ser presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, i concelebrada per Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’Arquebisbat de Tarragona i prefecte de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang, i per Mn. Manuel M. Fuentes, canonge arxiver i rector de l’Aleixar i de Vilaplana. Durant la cerimònia es va comptar amb els cants del grup dels Diumenges. Després de la missa, els membres de la Congregació de la Sang es van desplaçar, acompanyats per un guia, al pretori, on Mn. Barbarà es va afegir al grup i va aprofitar per explicar la història de l’antic orgue de la Catedral, en l’actualitat notícia perquè l’estan desmuntant. Després, la Congregació de la Sang va visitar l’amfiteatre, escenari del martiri dels tres sants tarragonins.
Per la seva banda, els pelegrins de Vilaplana i de l’Aleixar, després de la missa de jubilar es van endinsar en els misteris de la Catedral de la mà de Mn. Fuentes. A les dues de la tarda van dinar al Seminari i van tancar la seva jornada amb una visita a l’amfiteatre.
Els 25 pelegrins del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya van realitzar el seu pelegrinatge en dos dies. El dissabte 6 de setembre van visitar la capella de Sant Pau, al Seminari, la Catedral i l’amfiteatre. El diumenge, després de la missa, es van acomiadar de Tarragona visitant l’exposició permanent «Sant Fructuós i el seu temps», que hi ha a la casa dels Concilis.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER