Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   18 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE I DEL DVD D’ANIMACIÓ SOBRE LA PASSIÓ DE SANT FRUCTUÓS


El 17 de setembre, al palau arquebisbal de Tarragona (pla de Palau, 2), es va encetar un nou curs dels ja coneguts esmorzars de premsa, i es va fer amb la presentació del llibre i del DVD d’animació sobre La passió de sant Fructuós.
L’acte va estar presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, i va comptar amb la presència de la Gna. Teresa Llach, autora del text del llibre i del guió del DVD, i del Sr. Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense i membre de la comissió executiva de l’Any Jubilar.

Amb l’objectiu prioritari que es proposa aquest Any Jubilar —aproximar la figura dels sants màrtirs tarragonins a tots els cristians de l’arxidiòcesi—, l’Arquebisbat de Tarragona i l’Editorial Claret han presentat una nova aportació a la commemoració en un doble suport: llibre imprès a tot color i DVD d’animació. El DVD, de 15 minuts de durada, mostra, en 36 escenes il·lustrades, La Passió de sant Fructuós, i ho fa a través de dos narradors d’excepció, un d’ells molt vinculat a la història de l’amfiteatre: la mar Mediterrània i l’autor de les Actes martirials.

Els textos són obra de la Gna. Teresa Llach i estan inspirats en l’obra teatral La passió de sant Fructuós, d’Andreu Muñoz. Les il·lustracions del volum i els dibuixos animats del DVD són originals de Miguel Berzosa. Editats en català i castellà, es tracta d’uns materials educatius molt interessants i un bon regal per a la catequesi, per Nadal, per a la primera comunió… En definitiva, segons paraules de Mons. Pujol, «un material impulsat per l’Any Jubilar i destinat a durar molt més enllà».

Un altre propòsit d’aquests materials és palesar com la passió de sant Fructuós i els seus diaques sant Auguri i sant Eulogi ens posa davant dels ulls el coratge d’aquests testimonis que, per la fe en Jesucrist, no van dubtar a deixar-se prendre la vida de manera violenta. Passava a Tarragona, ran de la persecució de l’Imperi romà contra els cristians, fa 1.750 anys.

Tant el llibre com el DVD demostren com el foc que va cremar els cossos de Fructuós, d’Auguri i d’Eulogi va esdevenir la flama encomanadissa de l’Esperit, des de les arrels cristianes del nostre poble. És important conèixer allò que va succeir, per tal que l’exemple dels màrtirs ens animi a viure com un gran valor la fe cristiana rebuda en el baptisme.

En el llibre i en el DVD els darrers dies de la vida dels sants màrtirs ens són oferts per un relator contemporani, de manera austera i objectiva. Després de 1.750 anys la fortalesa d’aquests màrtirs i la seva fidelitat a Jesucrist ens il·luminen i ens convoquen, ara, a viure la nostra fe amb joia i esperança.

Cal indicar que els materials que s’han presentat es podran adquirir a l’Oficina del Pelegrí i a les principals llibreries de Tarragona. El preu serà de 22 € el DVD i 15 € el llibre, i, segons ha avançat Andreu Muñoz, «s’està treballant en la preparació d’un preu únic en comprar el llibre i el DVD».


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER