Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   14 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

EL SENYOR ARQUEBISBE BENEEIX EL PENÓ DELS PESSEBRISTES


El diumenge 12 d’octubre pel matí la catedral de Tarragona es va omplir dos cops per una munió de persones desitjoses d’assistir a les celebracions eucarístiques que va presidir el Senyor Arquebisbe.
La primera va aplegar més de mil persones, 400 de les quals formaven part del pelegrinatge jubilar dels pessebristes de Catalunya i de Balears que s’aplegaren a la seu per retre homenatge a sant Fructuós, bisbe, i a sant Auguri i sant Eulogi, diaques.

En la seva homilia, Mons. Jaume Pujol va felicitar, en el decurs de la seva bonica homilia, els pessebristes per la seva formosa tasca, tot dient que “porten Jesús a totes les cases”. També els va encoratjar a continuar amb aquesta activitat, la qual constitueix una veritable catequesi. Igualment va manifestar que aquesta tradició, tan arrelada a casa nostra, s’hauria de propagar, ja que —com ho va fer ja sant Francesc d’Assís, el primer pessebrista— era una forma d’atansar a tothom el misteri d’un Déu que ens estima tant que va acceptar encarnar-se i ser igual en tot a nosaltres, menys en el pecat. Igualment va tenir un record per a l’Associació Pessebrista de Tarragona (APT), la qual celebra enguany el 80è aniversari de la seva fundació, i va manifestar la seva gratitud pel pessebre que cada any construeixen a la Catedral.

En acabar la celebració eucarística, en Senyor Arquebisbe va procedir a la benedicció del penó de l’APT i també a les seves petites portants. Una cinta brodada commmemorativa va ser lliurada al prelat, el qual va agrair el detall amb mostres de viva satisfacció. 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER