Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   14 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

PROP DE MIL PELEGRINS PRENEN PART EN L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS


Plena de gom a gom. Aquest és l’aspecte que presentava la Catedral de Tarragona el dissabte 11 d’octubre a les 11 del matí durant la celebració de la missa jubilar.

Un mar de mocadors blaus, verds i vermells confirmaven que el pelegrinatge a Tarragona per recollir el testimoni dels tres màrtirs, Fructuós, Auguri i Eulogi, és més present que mai. En total, van ser sis grups organitzats —més de vuit-cents pelegrins— els que el dissabte 11 d’octubre van rebre la gràcia del Jubileu.
El més nombrós va ser el del bisbat de Vic, amb Mons. Romà Casanova al capdavant de dos-cents cinquanta pelegrins arribats de la capital d’Osona. De l’arxiprestat de la Selva de Girona van venir dos-cents set pelegrins, i cinquanta-cinc de la Parròquia de Sant Josep de Girona. De Barcelona, cinquanta membres de l’Obra Cultural Mariana i dos-cents cinquanta feligresos de la Parròquia de Santa Joaquima de Vedruna. A tota aquesta important presència de pelegrins cal afegir-hi els dotze membres de la pastoral penitenciària de l’arxidiòcesi. El programa de la jornada jubilar de tots aquests grups va tenir un punt en comú: l’assistència a la missa jubilar de les 11 del matí. La cerimònia va estar presidida per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, i concelebrada per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic; Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’arquebisbat de Tarragona, i la resta de rectors de les diferents parròquies presents a la celebració.

D’altra banda, el programa de tots ells va incloure la visita a les capelles de Sant Pau i Major del Seminari; el recorregut —per torns a causa del gran nombre de pelegrins presents— per la capella de Sant Fructuós de la Catedral; la visita al pretori i l’anada a l’amfiteatre, escenari, aquest darrer, del martiri, ara fa 1.750 anys, que van patir Fructuós, Auguri i Eulogi. A l’amfiteatre, acompanyats per diversos guies, van procedir a la lectura de les Actes martirials.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER