Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

UN NOU DISSABTE DE GRANS PELEGRINATGES EN EL MARC DE L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS


Dia a dia augmenta el nombre de pelegrins que han rebut la gràcia del Jubileu durant la celebració de l’Any Jubilar de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques. El dissabte, 18 d’octubre, van ser un total de 273 pelegrins els que es van apropar fins a la ciutat de Tarragona per tal de recollir el testimoni que, ara fa 1750 anys, van deixar Fructuós, Auguri i Eulogi, amb el seu martiri. Ni tant se vols la fina pluja que va caure durant tot el dia a la ciutat de Tarragona, va aturar als pelegrins.
Els 273 pelegrins van arribar en 7 gruops diferents. De Navarra, o vinculats directament amb la Universitat de Navarra – institució on Mons. Jaume Pujol va ensenyar fins al seu nomenament com arquebisbe de Tarragona- van venir 53 membres de l’associació Alumni Navarrensis i 12 professors de la Facultat de Teologia de la mateixa Universitat. De Barcelona, van arribar els 55 feligresos de la parròquia de sant Àngel Custodi. De Tarragona, van prendre part 30 membres del grup Legió Ànimes Petites; 50 del Moviment Familiar Cristià – acompanyats pels Grups de Preparació al Matrimoni, els Grups de la Mare de Déu i l’Associació de Vidues-; i 20 feligresos de la parròquia de l’Argilaga. Tambés es va comptar amb la presència de 20 membres d el’Ordre Constantinià de sant Jordi, i el consell de la seva Delegació a Catalunya.
Tots els grups realitzaren, amb diferents horaris, un recorregut semblant de manera que els pelegrins varen poder conèixer la capella de sant Pau i la Major, al Seminari; l’amfiteatre, escenari, ara fa 1750 anys, del martiri que visqueren el primer bisbe conegut de Tarragona, Fructuós, i els seus dos diaques; Auguri i Eulogi; la Necrópolis i el Conjunt Funerari Monumental de Centcelles. Tot i que cada grup va tenir el seu particular recorregut jubilar – que va incloure una visita a algun dels llocs esmentats anteriorment- el punt de trobada per a tots ells va ser la Catedral de Tarragona. La Catedral va acollir, a les 11 del matí, la celebració de la Missa Jubilar, que va estar presidida per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, i concelebrada, conjuntament, amb Mossèn Miquel Barbarà, vicari general de l’arquebisbat de Tarragona; Mossèn Norbert Miracle, delegat d’Ensenyament de l’arquebisbat; i va comptar amb la presència dels rectors de les parròquies que realitzaven, el dissabte, el pelegrinatge.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER