Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

EL RITU HISPANOMOSSÀRAB TORNA A FER-SE PRESENT A TARRAGONA


Una ocasió històrica la que es va viure a la Catedral de Tarragona el dijous 30 d’octubre amb motiu de la celebració d’una missa martirial segons el ritu hispanomossàrab, presidida pel Senyor Arquebisbe.

Les persones que s’aplegaren a la seu tarragonina van seguir amb tota unció un acte litúrgic que els posava en contacte amb l’essencial de l’eucaristia. El silenci, puntejat pels antics cants, es va fer present reforçant els aspectes mistèrics d’una celebració corprenedora on es remarcava la importància del ministeri diaconal. La lectura d’un fragment de les Actes del martiri com a part de la litúrgia de la Paraula va afegir emotivitat a la bellíssima celebració.

L’homilia del Senyor Arquebisbe va incidir en la figura dels nostres Sants Màrtirs, en honor dels quals se celebra l’Any Jubilar, i en la seva vigència. També va tenir paraules de consol per als ferits a l’atemptat terrorista conta la Universitat de Navarra, on ell va exercir la docència durant trenta anys, funció que va haver de deixar per fer-se càrrec de la seu de sant Fructuós.

L’emoció d’una litúrgia narrativa, de gran intensitat dramàtica i clarament entenidora, es va fer evident en molts moments, fins el punt de fer aflorar una llàgrima al ulls de més d’una persona. El moment de la rebre la comunió, amb la fórmula “Que el Cos de Crist sigui la teva salvació”, va ser per a molts tot un descobriment que omplia de significat un acte que massa sovint té quelcom de mecànic.

La solemne funció litúrgica, on els diaques exercien la funció dels àngels com a missatgers entre la Divinitat i el poble, va comptar amb la presència de nombrosos preveres, entre els quals s’hi trobaven Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’Arxidiòcesi, i Mn. Rafael Serra, delegat diocesà de Litúrgia. El P. Juan Miguel Ferrer Grenesche, vicari general de l’Arxidiòcesi de Toledo —que el dia abans havia pronunciat una magnífica conferència sobre el ritu hispanomossàrab—, va actuar com a cerimonier en una eucaristia que ens va transportar als dies en els quals sant Fructuós, bisbe, celebrava la missa, assistit per sant Auguri i sant Eulogi, diaques.

En sortir de la Catedral les persones que havien participat en la celebració ho feien amb el cor esponjat i amb una sensació de pau i serenor, conscients que havien assistit a un moment molt important de l’Any Jubilar.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER