Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   19 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

MISSA JUBILAR DEL DIUMENGE DE LA SAGRADA FAMÍLIA A LA CATEDRAL


El diumenge 28 de desembre, festivitat de la Sagrada Família, la Catedral de Tarragona va ser l’escenari de la missa jubilar dedicada a les famílies, a la qual va assistir un gran nombre de persones.

La celebració eucarística va estar presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, amb el qual van concelebrar Mons. Ramiro Moliner Inglés, arquebisbe titular de Sarda i nunci apostòlic a Albània, i diversos preveres presents.

En el decurs de la seva homilia, Mons. Pujol va recordar que «en un temps en el qual es posa en qüestió què és una família, com si en comptes de ser una institució natural fos un convencionalisme humà, l’Església ens proposa un any més celebrar la festa de la Sagrada Família, exemple de totes les que se senten cristianes». Durant la seva intervenció, el prelat va preguntar-se si deixem espai a Crist en la nostra vida de cada dia, o l’omplen altres coses, i va afegir: «No es requereix res d’extraordinari per a albergar Jesús en la nostra família i evitar que hagi d’anar a un altre lloc a la recerca d’allotjament.» El Senyor Arquebisbe va indicar: «Un gest tan senzill com beneir la taula és un recordatori agraït de la seva presència. Resar el rosari és una pràctica que tradicionalment manté la família unida. La família de Jesús no es redueix a la Mare de Déu i sant Josep. Nosaltres en formem part, però hem d’admetre-l’hi, perquè en la seva humilitat no va voler imposar una presència, sinó que truca a la porta.»

Al final de l’eucaristia es va procedir a lliurar un record de la diada jubilar als matrimonis que han celebrat o celebraran els 25 o 50 anys de casats entre el 21 de gener de 2008 i el 29 de juny de 2009.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER