Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   20 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

EL REI ESMENTA L´ANY JUBILAR DE TARRAGONA COM UN DELS DOS ESDEVENIMENTS MÉS DESTACATS DE 2008


El dimecres 30 de gener, en el discurs inaugural de la Fira de Turisme de Madrid (FITUR), S. M. el Rei d´Espanya, En Juan Carlos I va citar l´Any Jubilar de Sant Fructuós, Sant Eulogi i Sant Auguri i l´Exposició Internacional de Saragossa com els dos esdeveniments més importants de l´any.

Per la seva banda, la delegació tarragonina encapçalada per l´arquebisbe de Tarragona i primat, Mons. Jaume Pujol, i l´alcalde de Tarragona, Josep-Fèlix Ballesteros, va presentar per la tarda, davant la presència de mitjans de comunicació de la capital i touroperadors presents en la Fira de Turisme, l´Any Jubilar en el marc del stand de Catalunya a FITUR. La sala d´audiovisuals del recinte català va servir per projectar part del vídeo promocional de l´Any Jubilar. La introducció va anar a càrrec del Sr. Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarragoní i membre de la Comissió de l´Any Jubilar. Després del Sr.. Muñoz, Mons. Pujol ha pres la paraula. L´Arquebisbe va realitzar una càlida glossa de la figura de Sant Fructuós i també va remarcar el potencial del patrimoni artísticoreligiós de Tarragona. L´alcalde Sr. Ballesteros, en la seva intervenció, va voler sumar-se en el record de les arrels cristianes de la ciutat pronunciat per l´arquebisbe metropolità i primat i, per altra banda, ha destacat els atractius de Tarragona per al turisme. Josep-Fèlix Ballesteros va ressaltar la importància de la positiva col·laboració establerta entre les diferents institucions tarragonines amb motiu de l´Any Jubilar. A la presentació hi eren presents també el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya Sr. Josep Huguet; el director general de Turisme, Sr. Joan Carles Vilalta; el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Sr. Joan Aregio; el segon tinent d´Alcalde de Tarragona i responsable de Turisme, Sr. Sergi de los Ríos; així com diversos consellers del consistori tarragoní.

Després de finalitzar la presentació, Mons. Jaume Pujol es va desplaçar fins l’estand de Terra Santa, lloc de fabricació de la llàntia de l´Any Jubilar, on va coincidir amb la ministra de Turisme palestina, Sra. Khulud Beibeis i amb l´ambaixador de Palestina a Espanya, Sr. Musa Amer Odeh. Cal recordar que la comitiva tarragonina va esmorzar al migdia amb els dos alts representants palestins en el Centre Català de Madrid. L’origen de la bona relació entre Palestina i l’Arquebisbat de Tarragona se sitúa en la feina feta per Mn Joan Magí al capdavant de l’Associació Bíblica de Catalunya, amb els seus nombrosos viatges a terres de la Bíblia.

Tant la ministra Sra. Beibeis com el Sr. Amer i Mons. Pujol van resar un Pare Nostre en la seva trobada a l’estand de Terra Santa, juntament amb tots els membres de les delegacions palestina i arxidiocesana. A petició de la Sra. Ministra i del Sr. Ambaixador, l´Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, va beneïr els presents en acabar la pregària.

Cal afegir també que el senyor Andreu Muñoz, en el seu pas per FITUR, va ser entrevistat pel programa ‘España en directo’ de RNE com a membre de la comissió executiva de l’Any Jubilar, mentre que el Senyor Arquebisbe ho va ser per Catalunya Ràdio i Tarragona Ràdio.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER