Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   24 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

L’OFICINA DEL PELEGRÍ ARRIBA FINS ALS 4.500 VISITANTS PER SETMANA SANTA


Les instal·lacions situades al claustre de l´edifici del Seminari, situat en la Part Alta de Tarragona, han rebut fins a la data prop de 4.500 visitants, el que significa un increment proper al 50% de la mitjana habitual de pelegrins que rep l´Oficina. La Setmana Santa ha augmentat el nombre de pelegrins que s´acosten fins a Tarragona per a conèixer l´Any Jubilar de Sant Fructuós, Sant Auguri i Sant Eulogi.

Arianna Pianigiani, directora de l´Oficina del Pelegrí, assegura que ‘ja tenim reserves de grups fins al mes d´Octubre. Rebem gent de tota part d´Espanya i podem anunciar que comptarem amb la presència de bisbats sencers, com el de Córdoba i el de Lleida. Amb l´arribada del bon temps, la gent s´anima més a venir’.

De moment, i pel que respecta a les dates actuals, la Setmana Santa, Pianigiani avança que ‘les instal·lacions de l´Oficina del Pelegrí romandran obertes aquests dies festius, concretament fins al Diumenge de Resurrecció’. Sobre l´oferta que l´Oficina posa a la disposició dels visitants, Arianna Pianigiani explica que ‘els presentem dos tipus d´itineraris. El recorregut jubilar, en primer lloc, que comença a la capella menor del Seminari; prossegueix a la capella de Sant Pau, que evoca les importants arrels paulines de la ciutat de Tarragona; el següent pas és la catedral de Tarragona on, cada dia, se celebra, a les 11, la missa jubilar.
Finalitzem el recorregut jubilar a l´amfiteatre, lloc del martiri de Sant Fructuós, Sant Auguri i Sant Eulogi’. ‘El segon itinerari, l´històric-arqueològic, es completa’, prossegueix Pianigiani amb la seva explicació, ‘amb la visita a la Necròpoli funerària i al conjunt monumental de Centcelles. Amb aquest traçat es revaloritza el patrimoni històric-arqueològic de la ciutat’.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER