Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   20 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

LES LEGIONS ROMANES PRENEN TARRAGONA DURANT UN DIUMENGE DE L’ANY JUBILAR


Semblava com si s’hagués donat un salt en el temps i en lloc de Tarragona, la ciutat hagués esdevingut novament Tarraco. El rítmic so dels tabals i de les passes disciplinades dels armats recordava els ja llunyans dies que pels seus carrers hi desfilaven els soldats de la invencible Roma. El dia 6 d’abril quatre grups d’armats procedents de Girona, Mataró, Montblanc i Torredembarra s’aplegaren a Tarragona per a retre homenatge als armats de la Reial i Venerable Congregació de Nostre Senyor Jesucrist amb motiu del 250è aniversari de la seva fundació, coincident amb l’Any Jubilar.
Uns 350 legionaris per un dia van desfilar pels carrers de la Tarragona antiga i moderna enmig d’una gran expectació. Van sortir del Portal del Roser i van seguir per la Rambla Vella, carrer de sant Agustí, Rambla Nova, carrer de l’Assalt, Via de l’Imperi romà fins els jardins del Camp de Mart. Amb el fons de les muralles romanes, la plaça de l’esmentat àmbit —davant l’auditori— lluïa a primera hora de la tarda com si hagués estat banyada d’or. Les ben polides cuirasses reflectien la llum d’un sol ben brillant i, junt a les notes de color dels plomalls de les cimeres i de les capes, quan els armats formaren per es coltar els parlaments de les autoritats civils i eclesiàstiques i dels representants de les diferents Associacions de Setmana Santa, encapçalades pel Senyor Arquebisbe; pel prefecte de la Sang, Mn. Miquel Barbarà; i per la Sra. Begonya Floria, consellera de Comunicació, la qual ostentava la representació del Sr. Alcalde de Tarragona.
Va encetar el torn de paraules el sotsprefecte de la Sang Sr. Josep Maria Fortuny, el qual va remarcar el que tenia la Trobada de retrobament “amb les pròpies arrels”. Tot seguit van ser lliurats records commemoratius de la diada als caps dels cinc grups ds’armats presents.
A continuació va ser el Senyor Arquebisbe qui va intervenir amb una emotiva reflexió sobre l’Any Jubilar i la figura dels sants màrtirs Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques, ben actual. També va tenir un record pel paper dels soldats romans en aquells fets, gràcies a un dels quals ens han arribat les Actes del martiri i una bonica professió de fe, que el prelat va enllaçar amb les que formularen altres militars de l’Imperi davant el mateix Jesucrist, així com el testimoni que donaren altres en els primers temps del Cristianisme.
Després, el Senyor Arquebisbe va presidir la pregària amb motiu de l’Any Jubilar i va impartir la benedicció a tots els presents i les seves famílies.
Va tancar l’acte la Sra. Floria, en nom de l’Ajuntament de Tarragona, amb unes paraules de gratitud, de record i d’encoratjament als Armats de la Sang per la seva tasca iniciada el 1758.
La jornada es va tancar amb la marcial desfilada final dels armats els quals, posteriorment, s’aplegaren en un dinar de germanor a les instal·lacions del Col·legi La Salle.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER