Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   25 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

MÉS DE 1.000 PELEGRINS EN UN DELS CAPS DE SETMANA MÉS CONCORREGUTS DE L’ANY JUBILAR


Entre dissabte dia 5 d’abril i el diumenge 6, més de 1.000 pelegrins, en concret, 1050 persones segons dades de l’Oficina del Pelegrí, han pres part en les activitats de l’Any Jubilar que, des del passat 20 de gener se celebra a Tarragona en record del 1.750 aniversari del martiri que van patir Sant Fructuós, bisbe, i Sant Auguri i Sant Eulogi, diaques. Els primers en prendre part van ser els 60 membres de la parròquia de Sant Gregori Taumaturg, de Barcelona. El mateix dissabte, 400 nens, estudiants de catequesis de Reus, van recórrer els carrers de la Part Alta de la ciutat cap al Seminari, on van fer una pregària d’acció de gràcies, acompanyats per l’arquebisbe Mons. Jaume Pujol. Després de dinar al claustre del seminari, va ser el moment de jugar amb l’actuació del grup d’animació infantil Bufanúvols, que va fer arribar a la canalla, d’una manera entretinguda i divertida, la figura de Sant Fructuós. A la tarda, van visitar la Catedral on Mons. Pujol va explicar als infants la importància que té per a tots els cristians del bisbat la catedral, a la qual va definir com ‘la casa pairal de totes les nostres parròquies’.
El dissabte a la tarda van ser els membres del col·lectiu Fe i Llum,més de 200 persones, els que van gaudir de l’Any Jubilar començant, primer, per celebrar una animada eucaristia a la capella del Seminari. Durant la missa, presidida per l’arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, Mons. Jaume Pujol, els 200 membres de Fe i Llum-vinguts de Girona, Barcelona, Tarragona i València- van cantar i van ballar i, en un dels moments més emotius, van formar un cercle, agafats de la mà, del qual en van fer partícip a Mons. Pujol. En acabar la cerimònia, els representants de Fe i Llum van recuperar forces amb un berenar de coca i xocolata al pati del Seminari i, tot després, van visitar l’amfiteatre. Ja quan la tarda acabava, Mons. Jaume Pujol, acompanyat pel vicari general, Mossèn Miquel Barbarà, va rebre a una 60 de membres de la parròquia de Sant Pau de Munich, Alemanya, interessats en conèixer els detalls de l’Any Jubilar. Mons. Pujol els hi va donar la benvinguda a les escales de la capella de Sant Pau on els alemanys van celebrar l’eucaristia.
Pel proper cap de setmana del mes d’abril, els dies 12 i 13, l’Oficina del Pelegrí té previst un total de 800 pelegrins més amb el que es confirma que l’interès per l’Any Jubilar es dispara a mesura que s’avança en una agenda farcida d’actes.




 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER