Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   07 de desembre de 2022
 
Notícies Notícies

L’ARXIPRESTAT DEL BAIX PENEDÈS PEREGRINA PELS SANTS MÀRTIRS


“Senzillament emocionant” deia una jove penedesenca en acabar la lectura de les Actes del martiri del bisbe sant Fructuós i dels diaques sant Auguri i sant Eulogi en el mateix indret on van tenir lloc els fets: l’amfiteatre romà de Tarragona.
Més de dues-centes persones s’aplegaren en l’antiga construcció per retre homenatge als Sants Màrtirs l’any en que se celebra el seu Any Jubilar.

Encapçalades per l’arxiprest Mn. Josep Barenys i per Mn. Ignasi Cabré, van encetar la Trobada de cristians del Baix Penedès amb una pregària que va anar precedida de la lectura de les Actes martirials. El silenci més absolut planava en el recinte monumental, amb tots els assistents seguint atentament i recollida la lectura dels antiquíssims textos. Després, el Parenostre i el “Credo” van ressonar amb una força corprenedora. La professió de fe, que els Sants Màrtirs havien fet amb el seu sacrifici, va assolir insospitats nivells de devoció amb les veus dels cristians d’avui.

Després, els pelegrins es van reunir en un dinar de germanor al claustre del Seminari Pontifici. Allí, a la capella major, van veure el video promocional de l’Any Jubilar i, tot seguit, es van dividir en dos grups: el primer va treballar el testimoniatge dels màrtirs i l’altre va anar a visitar l’espai d’interpretació de Sant Fructuós.
A continuació, units ja els dos grups, es van traslladar a visitar la capella de Sant Pau i la de Sant Fructuós abans de participar en la solemne eucaristia que va presidir el Senyor Arquebisbe, el 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER