Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

ÉXIT DE LA TROBADA ARXIPRESTAL DE CRISTIANS DE L’ALT CAMP TOT I LA PLUJA


La tan esperada pluja, bé escàs i desitjat en els darrers dies, va fer acte de presència el passat diumenge, dia 20 d’abril, en plena celebració de la Trobada Arxiprestal de Cristians de l’Alt Camp. Ni l’aigua vinguda del cel ni cap altre fenomen meteorològic no va poder evitar que els 326 pelegrins vinguts de l’Alt Camp gaudissin d’una jornada que restarà a la memòria dels participants.
El dia va començar amb una visita a l’amfiteatre, on es va dur a terme la lectura de les Actes del martiri de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques, es va cantar el credo i també es va recitar la pregària de l’Any Jubilar. Al final de l’acte a l’amfiteatre la Colla Vella dels Xiquets de Valls va actuar a l’arena del recinte on van ser martiritzats els tres sants en record dels quals se celebra l’actual Any Jubilar. Els de la camisa rosada no van defraudar els assistents, que van haver d’obrir els paraigües per contemplar el bonic homenatge, en forma de castells, que la Vella va dedicar als tres màrtirs tarragonins. En acabat, el grup de pelegrins es va desplaçar al Museu Bíblic, on, de la mà de l’Andreu Muñoz, director de la institució, van poder conèixer l’exposició permanent «Sant Fructuós i el seu temps». El dinar es va tenir lloc al Seminari, i va servir com a prèvia per a una tarda en la qual estava prevista una actuació molt especial a l’interior de la Catedral de Tarragona.
A les 4 de la tarda, ja a la casa pairal, com Mons. Jaume Pujol defineix la Catedral, el ball de la Moixiganga va deixar bocabadats —amb les seves particulars escultures humanes que representen escenes de la passió, mort i sepultura del Senyor— els presents que la contemplaven. Entre aquests s’hi trobaven el Sr. Arquebisbe i mossèn Miquel Barbarà, vicari general de l’Arquebisbat de Tarragona. En finalitzar, els pelegrins, que ocupaven pràcticament la meitat dels seients de la Catedral, van irrompre en aplaudiments per acomiadar els membres del Ball de la Moixiganga que, durant una hora, havien actuat.

Abans de començar la missa, presidida pel Sr. Arquebisbe, els pelegrins es van desplaçar fins a la tomba del cardenal Vidal i Barraquer, el Cardenal de la Pau, sumits en un respectuós silenci. Durant l’eucaristia es va avisar que els diners recaptats anirien destinats a finançar els projectes socials impulsats per l’Arquebisbat de Tarragona amb motiu de l’Any Jubilar. La cerimònia i la jornada van acabar amb una adoració de la relíquia de sant Fructuós.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER