Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   18 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

ELS INFANTS DE PRIMERA COMUNIÓ DEL BAIX CAMP GAUDEIXEN DE L’ANY JUBILAR


Un grup de 145 nens de Primera Comunió de l’arxiprestat del Baix Camp acompanyats per quaranta-cinc adults, catequistes i preveres, van fer la ruta del pelegrí el 12 d’abril, en motiu de l’any jubilar amb el lema: “Testimonis avui som nosaltres. Les parròquies participants eren de: l’Aleixar, Alforja, Almoster, Les Borges del Camp, Botarell, Cambrils, Duesaigües, Maspujols, Montbrió, Mont-roig, Riudecanyes, Riudoms, La Selva del Camp i Vinyols i Els Arcs.
El lloc de trobada va ser a les 10 del matí al Seminari. Se’ls va donar uns mocadors de color taronja amb el símbol de l’any jubilar. Tot seguit hi hagué la presentació dels grups participants al claustre de la Capella de Sant Pau. Cada grup portava un medalló de color diferent i una pancarta amb el nom de referència dels llocs per on va passar Sant Pau: Tars, Jerusalem, Damasc, Orient, Mediterrània, Nau, Port, Corint, Roma, Via Augusta, Hispània i Tàrraco, allà es va estendre el cristianisme. Els medallons els anaven penjant a una corda, mentre es cantava donant la benvinguda a cada grup. Després, amb les pancartes, sortiren caminant cap a l´amfiteatre romà. Hi hagué un grup va representar unes escenes plàstiques del martiri de Sant Fructuós i els seus diaques, mentre els altres ho presenciaven des de les grades. A continuació es va baixar a l’arena per visitar les runes de l’antiga església del Miracle. Tot seguit es va tornar al Seminari on es va dinar al claustre.
A la tarda es féu la visita a la catedral amb grups que es van dispersar pel temple i el claustre, seguint un temari de preguntes que tenien de buscar amb sopa de lletres. Els llocs més destacats van ser el retaule de l’altar major amb Santa Tecla, la capella de Sant Fructuós i els seus diaques Sant Auguri i Sant Eulogi, i la capella de Sant Ramon on hi reposen les despulles de l’arquebisbe Ramon Torrella. Es va finalitzar la jornada amb el Cant dels Adéus al Pla de Seu i posteriorment es feu la foto de grup a les escales.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER