Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   16 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

PELEGRINS DE REUS I DE PATERNA REBEN EL DO DEL JUBILEU


La Confraria de Sant Josep i Sant Jaume «Sant Sopar» de Reus va pelegrinar el diumenge 1 de juny a Tarragona per tal de rebre el do del Jubileu dels sants màrtirs Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques.

Després de visitar la capella de Sant Pau, ubicada sobre la roca on es diu que va predicar l’Apòstol dels gentils, i la capella major del Seminari, van oir missa a la Catedral, on van rebre la salutació del Sr. Arquebisbe.

Els pelegrins reusencs van fer una ràpida visita a la seu tarragonina, aturant-se una estona a les capelles de Sant Fructuós i de Santa Tecla, i, des d’allí, es van traslladar a visitar el pretori. Van culminar l’itinerari jubilar a l’amfiteatre romà, on van ser cremats vius els sants màrtirs. La lectura de les Actes i la pregària jubilar van impregnar d’emotivitat l’estada dels pelegrins al lloc dels fets.

La jornada va acabar amb el dinar al Seminari, on van coincidir amb els pelegrins de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Catalunya (FRATER) i els de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant.

El responsable de la Confraria, Sr. Josep Manuel Domènec, va manifestar la seva joia i la de tots els pelegrins «per haver pogut gaudir d’aquests instants de pregària a Tarragona amb motiu d’uns fets que ens esperonen a perseverar en la fe, malgrat que les circumstàncies sembla que no acompanyen gaire».

Per la seva banda, els pelegrins del Movimiento Pastoral Laico de Paterna (València) van fer un itinerari semblant als pelegrins reusencs i també van rebre la cordial salutació del Sr. Arquebisbe durant la seva homilia de la missa jubilar de les 11 a la Catedral.

El senyor Vicente López va palesar la seva joia i la dels seus companys de pelegrinatge «per gaudir d’una jornada tan emotiva recordant els qui ens van precedir en la fe».


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER