Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   24 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

LA FRATER PELEGRINA AMB MOTIU DE L’ANY JUBILAR


Prop d’un centenar de membres de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat (FRATER) procedents de tot Catalunya van pelegrinar aquest diumenge, 1 de juny, a Tarragona amb motiu de l’Any Jubilar de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques.

L’acte central del pelegrinatge va ser la missa jubilar que va presidir Mons. Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, en la qual van coincidir amb el pelegrinatge de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume «Sant Sopar» de Reus i amb el del Movimiento Pastoral Laico de Paterna (València).

El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia, va fer una semblança dels sants màrtirs tarragonins i va establir un paral·lelisme entre la seva voluntat de servei i de pregària i la que anima la FRATER. El prelat va lloar la tasca que desenvolupa aquest moviment arreu de Catalunya. També va dedicar un record a tots els qui, al llarg del més de mig segle d’existència de la FRATER, han mantingut viva la torxa de la fe i de l’amistat en el cor de molts fraterns que avui creuen en els valors i capacitats de tota persona i els converteix en cristians compromesos, responsables i evangelitzadors.

L’eucaristia va ser veritablement una celebració comunitària de la fe, molt participada i viscuda per tots els presents.

En acabar la celebració, el Sr. Arquebisbe va conversar una estona amb els membres de la FRATER, els quals van fer una visita a la Catedral, començant per la capella dels Sant Màrtirs i finalitzant al claustre.

Maria Amenós, responsable diocesana de la FRATER, va manifestar la seva satisfacció perquè els fraterns hagin estat convidats a rebre el do del Jubileu i també va donar les gràcies a l’arxidiòcesi per la seva tasca d’eliminació de barreres arquitectòniques, com ho proven les diverses rampes que faciliten l’accés a la seu tarragonina.

Després, els fraterns es van aplegar al Seminari, on van compartir un dinar de germanor, en el qual també van trobar els pelegrins de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant i van tornar a coincidir amb els pelegrins reusencs.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER