Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   25 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

PELEGRINATGE DE L’ARXIPRESTAT DEL TARRAGONÈS LLEVANT


Malgrat la nuvolada que cobria el cel tarragoní el matí del diumenge 1 de juny, en arribar els prop de tres-cents pelegrins de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant a l’amfiteatre romà de Tarragona el sol va aparèixer. El matí va esdevenir radiant quan, amb tota unció, es van llegir les Actes del martiri dels sants Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques. Les paraules recollides pel cronista anònim van ressonar colpidorament en el lloc on, ara fa 1.750 anys, es van desenvolupar els fets. La pregària jubilar, pronunciada per Mn. Joan Cañas, va revestir uns tints d’intensa emoció, a l’igual que el rés del parenostre.

Després, els pelegrins van escoltar atentament les explicacions que sobre l’amfiteatre, els sants i la història de la ciutat els van fer membres de l’Associació Cultural Sant Fructuós.

Tot seguit, els pelegrins es van dividir en dos grups, per visitar primer uns la necròpolis i altres el conjunt monumental de Centcelles, per tal de no coincidir tan gran nombre de visitants al mateix temps en uns espais més aviat reduïts. Després, els primers es van traslladar a Centcelles i els altres a la necròpolis. Tots els pelegrins van sortir molt complaguts de les explicacions que els van fer els guies de l’Any Jubilar.

Després, es van aplegar al Seminari per dinar, moment en què van coincidir amb els pelegrins de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Catalunya (FRATER) i amb els de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume «Sant Sopar» de Reus.

A continuació de l’àpat, els pelegrins es van congregar a la capella major del Seminari, on se’ls va projectar el vídeo promocional de l’Any Jubilar.

Tot seguit es van traslladar a la Catedral, on van participar en la missa jubilar dels diumenges a les 6 de la tarda, presidida pel Sr. Arquebisbe i concelebrada pels preveres de l’arxiprestat. Mons. Jaume Pujol, en la seva homilia, va explicar el sentit de l’Any Jubilar. L’eucaristia va ser molt participada.

Cal recordar que l’arxiprestat del Tarragonès Llevant comprèn les parròquies d’Altafulla, l’Argilaga, el Catllar, Clarà, Creixell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Montornès, Puigdelfí, la Riera de Gaià, Roda de Barà, Salomó, la Secuita, Torredembarra i Vespella de Gaià.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER