Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   20 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

REEIXIDA AUDICIÓ DE SARDANES AL CLAUSTRE DE LA CATEDRAL


L’Any Jubilar ajuda a moltes persones a redescobrir molts indrets de la ciutat i també les seves possibilitats per acollir activitats no gaire usuals en ells. Aquest és el cas del claustre de la Catedral que el dia 5 de juny va ser el marc més aviat insòlit d’un extraordinari concert de sardanes que va oferir la Cobla Cossetània i que el Casal Tarragoní va brindar com una col·laboració de l’entitat amb l’Any Jubilar.
Com deia el programa del concert, el Casal Tarragoní, com a entitat per al foment de la cultura catalana, vol participar activament de la vida de la ciutat de Tarragona i, amb motiu de l’Any Jubilar que s’està celebrant, ha volgut donar el seu suport mitjançant un concert de sardanes bàsicament d’inspiració religiosa.

El programa del concert constava, en la seva primera part, de les següents peces: Cant de joia, de Joaquim Serra; Glòria, de Jordi Paulí i Safont; És la Moreneta, d’Antoni Carcellé; i Tarragona, ciutat pubilla, de Tomàs Gil i Membrado. Pel que fa a la segona part, les sardanes a interpretar foren L’ermita vella, de Joaquim Serra; Un racò del claustre, de Josep M. Bernat; i Amb la il·lusió del primer dia, d’Alfred Abad i Gascón.

Cal recordar que la Cobla Cossetània és una nova formació musical tarragonina, però de qualitat contrastada, com es va palesar al llarg de tota l’audició, ique es va presentar en públic, amb èxit, el passat 13 d’abril de 2008.

La Cobla Cossetània està formada per Sergi González (flabiol); Irene Jordà i Elena Ricart (tibles); Maria Ricart i Josep M. Gironès (tenores); Josep M. Gual i Sunil Guijarro (trompetes); Sergi Calvache (trombó); Gerard Babiloni i Joan Jordà (fiscorns); Arseni Pujals (contrabaix); tots sota la direcció d’Albert Galcerà.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER