Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

LA TARRAGONA CRISTIANA ES FA PRESENT A GÈNOVA


El passat dia 26 de juny Gènova va esdevenir l’aparador de Tarragona en terres italianes amb motiu de la presentació de l’Any Jubilar commemoratiu del 1750 aniversari del martiri de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques, així com de la «Ruta dels primers cristians de Tarraco», una acció conjunta de l’Ajuntament i de l’Arquebisbat de Tarragona.

La presentació va estar promoguda per l’Oficina de Turismo de España i per l’Oficina Catalana de Turisme —ambdues amb seu a Milà—, a més del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l’Arquebisbat de Tarragona, i va comptar amb l’assistència de nombrosos periodistes de mitjans de comunicació generalista i de revistes turístiques. També hi eren presents un gran nombre d’operadors turístics de Gènova i de la Ligúria i representants de diverses diòcesis i parròquies, interessats en la modalitat de turisme religiós.

En el torn de parlaments van intervenir l’alcaldessa de Gènova, Sra. Marta Vincenzi; l’alcalde de Tarragona, Sr. Josep Fèlix Ballesteros; el vicari general de l’arxidiòcesi tarragonina, Mn. Miquel Barbarà, i la regidora de turisme de Gènova, Sra. Roberta Morgano.

La senyora alcaldessa va agrair el detall de la delegació tarragonina de presentar l’Any Jubilar a Gènova i va remarcar les vinculacions entre ambdues ciutats a través de sant Fructuós. Per la seva banda, el Sr. Ballesteros va explicar l’atractiu que té Tarragona com a punt de destinació dels turistes interessats en els aspectes culturals i religiosos d’una ciutat. Mn. Miquel Barbarà va posar especial èmfasi en la secular relació entre les dues arxidiòcesis, i va remarcar el fet que, si Tarragona gaudeix de la possessió d’algunes relíquies dels seus sants màrtirs és gràcies a la generositat de l’Església genovesa que, l’any 1959, en va cedir algunes amb motiu de l’Any Jubilar pel 1.700 aniversari de la mort de sant Fructuós, sant Auguri i sant Eulogi. Va fer esment també de la figura del cardenal Siri, arquebisbe de Gènova i portador de les relíquies, símbol de l’acollida ligur a les restes dels màrtirs, transportades per sant Pròsper i els seus acompanyants per a salvar-les de la possible profanació per part dels invasors sarraïns. Les relíquies es van salvar, i no sols això, sinó que van desvetllar una gran devoció per sant Fructuós i pel mateix arquebisbe Pròsper de Tarragona. Després, la senyora regidora genovesa de Turisme va manifestar el seu desig d’incrementar les relacions entre dues ciutats amb tants punt en comú.

Tot seguit, la Sra. Montse Pascual, gerent del Patronat Municipal de Turisme, va presentar la novetat de la «Ruta dels primers cristians a Tarragona», sorgida arran de l’Any Jubilar.

Després dels parlaments es va servir un refrigeri a base de productes de denominació d’origen de Tarragona.

L’expedició tarragonina va cloure la seva estada a la Ligúria amb una visita-pelegrinatge a l’abadia de San Fruttuoso de Camogli.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER