Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Publicacions i escrits Publicacions i escrits

MISSATGE DE BENET XVI A L´ARQUEBISBE DE TARRAGONA


Al Senyor Arquebisbe de Tarragona


Mons. Jaume Pujol Balcells



Per mitjà del Senyor Cardenal Julián Herranz, que com a mostra de proximitat i estima em representa com a enviat especial, em plau fer-vos arribar una calorosa salutació, així com també al presbiteri, als religiosos i religioses i als fidels d’aquesta estimada Església particular, unint-me a l’acció de gràcies al Senyor per l’Any Jubilar que avui conclou i amb el qual s’ha volgut celebrar el 1750 aniversari del martiri de sant Fructuós, bisbe d’aquesta antiquíssima seu, i dels seus diaques, sant Auguri i sant Eulogi.

La commemoració d’aquests màrtirs ens porta a pensar en una comunitat que, havent rebut a les albors del cristianisme el missatge evangèlic transmès pels Apòstols, va saber confessar, viure i celebrar la seva fe sense temor, fins i tot en un ambient d’incomprensió i d’hostilitat. El testimoniatge dels qui van donar la sang per Crist continua il·luminant i enfortint la fe de l’Església, ja que indica sense equívocs que el sentit i la plenitud de la nostra existència, la raó de l’esperança més gran i del goig més íntim, és la relació amb Déu, font de la vida (cf. Spe salvi, 27).

Amb aquest Any Jubilar, la comunitat eclesial de Tarragona, juntament amb els qui s’hi han unit, ha tingut una oportunitat privilegiada d’apreciar el tresor que porta a dins i que ha de tornar a brillar avui per a donar més esplendor i pregonesa a la vida cristiana en les persones, les famílies i les relacions socials. Per això prego el Senyor que aquest esdeveniment doni nous impulsos a una acció pastoral intensa que faci sentir a tothom l’alegria i la responsabilitat de ser membres vius del cos de Crist, que és l’Església, amb el mateix vigor i fidelitat dels qui són honorats com a sants patrons d’aquesta arxidiòcesi.

Amb aquests sentiments, i invocant la protecció maternal de la Santíssima Verge Maria sobre els pastors i fidels de Tarragona, els imparteixo de cor una especial benedicció apostòlica, que complagut faig extensiva a tots els qui participen en les celebracions conclusives del susdit Any Jubilar.

Vaticà, 19 de gener de 2009



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER