Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   25 de abril de 2024
 
Publicacions i escrits Publicacions i escrits

AL VENERABLE GERMÀ, JULIÁN HERRANZ, CARDENAL DE LA S.R.E. PRESIDENT EMÈRIT DEL CONSELL PONTIFICI PER ALS TEXTOS LEGISLATIUS


El bimil·lenari del naixement de l’apòstol sant Pau és una ocasió propícia per a esguardar amb goig els fruits abundants que la seva predicació ha produït per tot el món, i desitgem ben de cor que l’obra de la salvació s’afermi més i més.

Sabedors que Tarragona (Espanya) es disposa a celebrar, en la solemnitat de la Conversió de sant Pau, el 1750 aniversari del martiri del bisbe sant Fructuós i els seus diaques sant Auguri i sant Eulogi, protomàrtirs d’aquestes terres i valedors celestials seus davant Déu, que l’inic governador condemnà a morir cremats vius per causa de llur fe, m’uneixo als fidels d’aquesta arxidiòcesi i amb ells dono gràcies a Déu nostre Senyor i m’emparo en la intercessió d’aquests sants, que «van ser homes de bé i les seves obres justes no han estat oblidades» (Sir 44,10).

Sento una estimació peculiar per aquests sants, que mereixen ser comptats entre els qui a la mateixa època van oferir la seva vida per Crist enmig de la persecució, com sant Cebrià, bisbe de Cartago; el papa sant Sixt II i els seus diaques, assenyaladament sant Llorenç. Vull recordar també aquelles paraules de sant Fructuós, que són com el seu testament espiritual, dignes de ser repetides per tots els pastors i que guardo vives dintre meu: «Ara em cal pregar per l’Església catòlica, estesa d’Orient a Occident.»

Desitjant retre honor a aquests sants i confirmar en la fe el poble d’aquest país, sembrada per sant Pau en els temps apostòlics, acullo ben de cor el desig del Venerable Germà, Jaume Pujol Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona, que m’ha demanat d’enviar-hi un membre del Col·legi cardenalici per a celebrar amb solemnitat escaient el 1750 aniversari del martiri dels protectors d’aquesta Església local.

Encomano aquesta missió a tu, Venerable Germà, que durant tants anys has cooperat fidelment amb el Papa al servei de l’Església universal com a president del Consell Pontifici per als Textos Legislatius, i per mitjà d’aquest escrit et designo ENVIAT EXTRAORDINARI del Papa en l’esmentada celebració.

Els dies 24 i 25 del proper mes de gener, en ocasió de la clausura de l’Any Jubilar en honor de sant Fructuós, bisbe, i dels seus diaques sant Auguri i sant Eulogi, presidiràs en el meu nom les celebracions litúrgiques pertinents i transmetràs la meva cordial salutació a tots els participants. Exhortaràs el poble a venerar ardentment aquests sants i a imitar els seus exemples, assenyaladament la seva vida honesta, la seva exímia caritat, el perdó de les ofenses i la fidelitat lleial a la fe cristiana.

Rep la meva cordial benedicció apostòlica, que impartiràs a tots els participants en el referit esdeveniment, pastors i fills i filles de Déu.

Al Vaticà, el dia 10 de desembre de 2008, quart any del meu pontificat.

Benet XVI


Carta_Benet_XVI_a_Julian_Herranz._Catal_.doc

Carta_Benet_XVI_a_Julian_Herranz._Castell_.doc


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER