Ajuda a missioners
2.1. Construir una casa parroquial a Kampanga (Rwanda).
Kampanga és una de les 12 parròquies del bisbat de Ruhengeri, que comprèn una gran extensió i una població de 43.000 habitants, dels quals 20.000 són catòlics i estan repartits en 65 comunitats de base servides per un prevere de l’arxidiòcesi de Tarragona, Mn. Josep Cabayol i Magrinyà.
Aquest projecte vol donar suport a la construcció d’una nova casa parroquial, on el cristians de Kampanga també col·laboraran fent un dia de treball voluntari cadascun.
La nova casa parroquial constarà de:
1.Edifici d’una planta per a residir-hi tres preveres i acollir visitants.
2.Tres sales per a donar cursos de catecumenat i d’alfabetització.
3.Dues habitacions de despatx per als preveres.
4.Una habitació per al despatx del secretari parroquial.
5.Un taller de costura amb màquines de cosir.
6.Un taller-escola de fusteria.
7.Una sala de reunions.
8.Un espai per als serveis de Càritas d’ajut i de promoció social.
9.Una biblioteca.
10.Mur exterior de protecció.
Pressupost: 400.000 euros.
Amb aquest projecte jubilar volem ser un instrument de Déu per arribar a aquells que no tenen recursos i deixar una empremta de la nostra arxidiòcesi a Rwanda.
2.2 EKOLO YA BONDEKO (‘País de la Fraternitat’) és una associació de fidels reconeguda i aprovada definitivament per l’arquebisbe de Kinshasa (República Democràtica del Congo) des de l’any 1998, de la qual Maria Isabel Correig i Blanchar n’és fundadora conjuntament amb Mons. Philippe Nkiere Kena, bisbe d’Inongo (República Democràtica del Congo).
Ekolo ya Bondeko desenvolupa la seva activitat principalment a Kinshasa, de cara als membres més pobres i refusats per la societat i per la pròpia família a causa de les seves creences ancestrals. La seva tasca és:
1. Detectar els casos d’infants refusats i exclosos per la seva societat pel fet de ser considerats portadors de l’esperit maligne.
2. Acollir aquestes persones en el centre familiar de l’associació, començant la tasca lenta i progressiva de fer-li redescobrir i valorar la seva dignitat de persones, després d’haver viscut el tràngol del refús. Fer-los entrar en relació amb altres persones.
3. Procurar que de bell nou sigui admès en el si de la seva família, amb total garantia i essent tots conscients dels llaços de carn i sang que els uneix, i que recobri l’amor de la família…
«L’acolliment no es fa d’una manera indefinida (no som cap obra benèfica), sinó que depèn del temps que necessitem per descobrir la realitat de les seves vides: descobrir les causes del seu abandó i ajudar-los a refer-se.»
Projectes als quals es vol donar suport:
1.Casa d’acolliment Foyer Elikya.
2.Equips de treball per a la recerca de persones excloses: transport, assistència mèdica, etc.
3.Centre de formació i sensibilització amb capella.
Pressupost: 50.000 euros.