CONGRESSOS I CONFERÈNCIES

CONGRESSOS I CONFERÈNCIES

Congrés Internacional: Pau, Fructuós i el cristianisme primitiu a Tarragona

Dies: 19-21 de juny

Aquest Congrés internacional reuneix tot un conjunt d’especialistes en branques com la història de l’Església antiga, l’arqueologia, la Bíblia o la teologia amb l’objectiu d’aprofundir en la història i l’arqueologia del cristianisme primitiu de Tàrraco des del moment dels seus orígens fins a l’època de la incursió islàmica del segle VIII. El Congrés pretén donar respostes a la tradició «venerable i atendible» (en expressió de l’historiador Miquel Batllori, s.j.) de l’estada de l’apòstol Pau a la ciutat, aprofundir en el coneixement de la Passio Fructuosi o comprendre el desenvolupament i el paper de l’Església de Tarragona a l’època tardoromana i visigòtica.

Conferències sobre sant Fructuós:

Durant tot l’any l’Associació Cultural Sant Fructuós i l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona estan difonent el fet històric de sant Fructuós a través d’un conjunt de conferències adreçades als preveres, als arxiprestats, a les parròquies, a institucions com ara la Cambra de Comerç de Tarragona, a societats culturals i a la societat en general. Especialistes en el tema apropen el patrimoni historicoliterari de la Passio Fructuosi a nivell social. Només en els tres primers mesos de l’Any Jubilar es van organitzar més de 72 xerrades per tota la geografia catalana i s’ha participat en un congrés internacional a la ciutat de Recco (Ligúria italiana).

Cicle de conferències «Arqueologia i cristianisme»

Dies: 6, 8, 12 i 13 de maig
Hora: 19.00 h

L’arqueologia, com a ciència històrica que recupera i estudia els vestigis físics del nostre passat, és fonamental per a la identificació i contextualització dels fets que van marcar el naixement i l’evolució del cristianisme primitiu. Aquest cicle de conferències té com a objectiu presentar diverses recerques científiques en àmbit de l’arqueologia cristiana desenvolupades a l’àrea mediterrània peninsular i a la ciutat de Roma. Aquests exemples permetran constatar el paper cabdal de l’Església primitiva en el procés de cristianització de la societat i de transformació urbana entre el segle IV i l’època del pontificat de Gregori Magne.

Organitzen: Obra Social – Fundació La Caixa, Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Museu Bíblic Tarraconense


Congressos i conferències.pdf


Congresos y conferencias.pdf