Delegació Diocesana de Vocacions

Delegació Diocesana de Vocacions

D’acord amb l’objectiu d’«aprofundir en el ministeri dels pastors i valorar-lo, i pregar per les vocacions», tindran aquest caire les següents accions:

1. Reedició de les pregàries dels fidels per les vocacions. Es tornarà a enviar en els temps forts: Advent-Nadal, Quaresma i Pasqua.

2. Els dijous, com a dia sacerdotal, seria bo que, si la litúrgia ho permet, se celebrés l’eucaristia per les vocacions sacerdotals. Això es recorda en la carta d’inici de curs juntament amb la importància de pregar i parlar sobre les vocacions sacerdotals.

3. També, en aquest dia, es pot fomentar que hi hagi un temps de pregària comunitària per les vocacions sacerdotals, si pot ser amb exposició del Santíssim Sagrament. A Tarragona es fa cada dijous de 7 a 9 del vespre a la capella del Seminari.

4. Fomentar, facilitar i «provocar» l’acompanyament espiritual, el tracte personal i la confessió amb els nostres joves.

5. Continuar repartint l’estampa per les vocacions sacerdotals: fer-la arribar a tothom —especialment als malalts (Pastoral de la Salut i Hospitals) i als pobres (Càritas)— per crear consciència de la importància de la pregària.

6. Campanya pel Seminari. Dia del Seminari al voltant del 19 de març. A la nit, vetlla de pregària per les vocacions sacerdotals, aquest any a la capella del Seminari.

7. Trobades vocacionals els dissabtes a la tarda al Seminari. Convidar nois a partir de 1r-2n d’ESO a les trobades programades. Hi col·laboren els nostres seminaristes.

8. Treballar el caire vocacional a les escoles (convivències, xerrades, etc.).

En totes aquestes accions s’hi farà present el testimoni dels sants màrtirs i l’esperit de l’Any Jubilar.