Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   25 de setembre de 2023
 
Notícies Notícies

TARRAGONA, SEU DEL DIACONAT PERMANENT DE LES DIÒCESIS ESPANYOLES DURANT QUATRE DIES


Tarragona ha acollit, des del passat divendres 5 de desembre i fins el dilluns 8, la XXIII Trobada- Pelegrinació dels Diaques Permanents de les Diòcesis Espanyoles, una trobada que ha reunit a un total de 75 diaques, acompanyats per familiars. Es tracta de la segona vegada en 23 anys que aquesta reunió es du a terme en territori català i el motiu pel qual enguany s’ha fet a Tarragona és per la celebració de l’Any Jubilar de Sant Fructuós, bisbe, i Sant Auguri i Sant Eulogi, diaques.
L’atapeïda agenda de la trobada va començar el divendres, 5, a les 7 de la tarda, quan es va donar per inaugurada la XXIII Trobada- Pelegrinació. El dissabte 6 va començar amb la lectura, a l’arena de l’amfiteatre, de les Actes del martiri dels tres sants tarragonins. Aquesta celebració va estar presidida per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, Mons. Josep Vilaplana, membre de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe de Huelva, i Mons. Bernardo Álvarez, bisbe de Tenerife,i responsable de la Comissió pel Diaconat. La lectura de les Actes va anar precedida d’una introducció històrica a l’emplaçament en el qual es trobaven els presents, a càrrec d’Andreu Muñoz, arqueòleg i director del Museu Bíblic de Tarragona. En acabar aquest acte, els presents van marxar en processó cap a la Catedral de Tarragona. Durant el seu recorregut varen ser nombrosos els transeünts que es van interessar per la comitiva que marxava en processó i el motiu de que es dugués a terme aquesta. En arribar a la Catedral, es van disposar a celebnrar la Missa Jubilar, a l’altar major, presidits per Mons. Pujol, qui va concelebrar, conjuntament, amb Mons. Vilaplana, Mons. Álvarez, els rectors de les parròquies de pelegrinatge, i l’inestimable ajuda de tots els diaques participants en la trobada. A més a més, van sostenir el cant de l’assemblea membres del Cor d’Amics de la Catedral, dirigits per Mossèn Miquel Barbarà, vicari general de l’Arxidiòcesi.
En acabar la ceremònia, es van desplaçar tots fins al Paranimf del Seminari Pontifici, on van assistir a la primera ponència de la trobada: ‘Vocació martiria-testimonial del diaca’ a càrrec de Mossèn Rafael Serra, Doctor en Sagrada Litúrgia i Delegat diocesà de Litúrgia de l’Arquebisbat de Tarragona. La ponència de Mossèn Serra va anar precidida per unes breus paraules de Mons. Álvarez el qual va tocar, de ple, part de l’exposició de Mossèn Serra i d’aquesta manera, va provocar la consegüent broma de Mossèn Serra qui va arrancar les primeres rialles d’un públic disposat a gaudir de la xerrada.
La segona conferència del dia, al mateix escenari que la primera, va anar a càrrec del Doctor Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, i va tractar el tema: ‘Relació bisbe-diaca: relació entre el ministeri apostòlic i el ministeri diaconal’.
Al dia següent, diumenge, els participants a la trobada van realitzar una visita al Monestir de Poblet i, a la tarda, al santuari de Misericòrdia, a Reus. El dilluns 8, Festa de la Immaculada Concepció de Maria, i després de celebrar l’Eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe, es va posar punt i final a la XXIII Trobada Pelegrinació de Diaques. 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER