Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   26 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

ELS PELEGRINS QUE HAN VINGUT DEL FRED


Potser ningú haurà sentit parlar de la ciutat d’Oulu, situada al desguàs del riu Oulujok, molt a prop del cercle polar àrtic, a Finlàndia, però moltíssims de nosaltres portem a sobre un mòbil fabricat allí. Uns 5.000 dels seus 130.000 habitants treballen a l’empresa Nokia que fabrica la que possiblement sigui la més coneguda marca del món.

I Oulu és notícia perquè un grup de trenta catòlics d’aquella procedència han pelegrinat aquest diumenge a Tarragona per gaudir del do del jubileu del 1750 aniversari del martirir de sant Fructuós, bisbe, i del sant Auguri i sant Eulogi, diaques.

Junt amb el grup viatjaven representants del moviment ecumènic d’Oulu que, des de fa deu anys, es reuneixen cada mes per pregar plegats. Es tractava del pope ortodox Raio Kiiskanen i els pastors luterans Veijo Koivula, Tapani Routsalainen i Pentti Liinatta.

La primera estació de la seva estada a Tarragona va ser la Catedral on van assistir junt amb els pelegrins de la parròquia de Sant Joan de les Abadesses i d’altres indrets a la missa jubilar que cada diumenge a les 11 del matí presideix el Sr. Arquebisbe, el qual va tenir unes paraules de benvinguda per cada un dels grups.

Al final de l’acte litúrgic, Mons. Jaume Pujol, al qual acompanyava Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’Arxidiòcesi, els va acollir i va conversar amb els pelegrins finesos. El pope Raimo va transmetre la salutació del metropolita Pantelei, qui tenia moltes ganes de pelegrinar a Tarragona però que no ho ha pogut fer per ineludiblesobligacions inherents al seu càrrec. En el seu nom i propi el pope Raimo va expressar la gratitud de l’Església ortodoxa per l’acollida rebuda i va lliurar al Sr. Arquebisbe un record de l’Arxidiòcesi d’Oulu.

Per la seva banda, el pastor Veijo Koivula, en nom de l’Església luterana, es va expressar en termes semblants i va convidar el Sr. Arquebisbe a visitar Oulu i li va lliurar un preciós volum sobre la catedral d’aquella població finlandesa. No cal dir que tant ortodoxos com luterans van manifestar el desig de continuar treballant per l’ecumenisme.

El Sr. Arquebisbe va agrair les atencions rebudes i va remarcar el caràcter ecumènic del pensament de sant Fructuós, que tenia present “l’Església estesa d’orient dins a occident”. I va manifestar la seva esperança en una futura unitat de tots els cristians.

Els pelegrins finlandesos es traslladaren a continuació al pretori i a l’amfiteatre, on veneraren la memòria dels Sants Màrtirs tarragonins.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER