Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   07 de desembre de 2022
 
Notícies Notícies

LA TROBADA NACIONAL D’ADORACIÓ NOCTURNA APLEGA UNES QUATRE-CENTES PERSONES A LA CATEDRAL.


La Catedral de Tarragona es va omplir de cants i de llum la nit del dissabte 12 al diumenge 13 d’abril amb motiu de la Trobada nacional de l’Adoració Nocturna. Unes quatre-centes persones de diferents diòcesis espanyoles s’aplegaren per adorar el Santíssim Sagrament amb motiu de l’Any Jubilar.
La solemne eucaristia amb que es van encetar les celebracions a la Catedral va estar presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, i concelebrada amb Mn. Miquel Barbarà Anglès, vicari general de l’Arxidiòcesi, amb Mn. Antoni Pérez de Mendiguren Cros, consiliari de l’Adoració Nocturna de Tarragona, i els membres preveres de la Junta Nacional i els consiliaris de diverses diòcesis. L’eucaristia va revestir una gran unció i va ser molt participada.
En la seva homilia el Senyor Arquebisbe va remarcar la importància de la pregària davant el Santíssim Sagramentt i la dimensió eucarística del martiri de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques.
L’ofici de lectura va precedir l’acte d’adoració del Santíssim Sagrament, seguit per una emotiva processó per la Catedral i el claustre. Les ombres dels participants generada per la llum tremolosa i rogenca dels ciris i projectant-se sobre les pedres de vella patina oferien una imatge poderosa i corprenedora, digne d’un aiguafort de traçat vigorós. Les banderes de les diferents Adoracions Nocturnes participants formava com una mena de guàrdia d’honor al Santíssim Sagrament, transportat pel Senyor Arquebisbe. L’acte va acabar cap a les dues de la matinada amb la benedicció am el Santíssim Sagrament i la reserva.
Cal dir també que la Trobada havia començat amb la pregària jubilar a l’amfiteatre romà, escenari del martiri de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques, a la que va seguir una conferència sobre la figura dels Sants Màrtirs, a càrrec de Mons. Josep Martí i Aixalà, molt documentada i interessant.
A continuació, els participants en la Trobada visitaren la capella de Sant Pau i van conéixer les arrels paulines de la nostra Església.
Després, hi va haver un sopar de germanor a les instal·lacions del Seminari Pontifici. 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER